mousse og cremer

Bærmousse:

500 g bær efter eget ønske
husblas (det står på pakken hvor meget du skal bruge til mængde af væske) VIGTIGT
Sukker
ca 1/2 l fløde

Dag 1: Bærene koges op med lidt vand og sukker efter smag. Blendes og afkøles en smule. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5-10 min og tilsættes de stadig varme bær. Pisk. Det hele afkøles i køleskab til dagen efter, hvor det er stivnet.

Dag 2: Pisk de stivnede bær kort. Pisk fløden til den er stiv og rør fløde og bær sammen. Klar til brug.

Chokoladecreme:
Du kan bruge alle slags chokolader, Daim, Toblerone, hvid chokolade osv osv.

Dag 1: En passende mængde chokolade smeltes i ca 1/2 l fløde. Fløden må ikke koge. Sættes i køleskabet til dagen efter med film over. Filmen skal lægges helt ned på massen så der ikke dannes kondens.

Dag 2: Piskes op til det er stift. Klar til brug.

Nutella-smørcreme:
100 g smør
150 g flormelis
100 g nutella

Piskes grundigt så det er blødt at arbejde med. Bruges til at smørre kagen op med.

Frosting:
100 g smør
150 g flormelis
vaniliesukker eller hvilken smag man nu vil have

Det hele piskes til en ensartet masse. kan farves med f.eks pastafarve eller frugtfarve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar